artikel

Toyota komt met taxi waar veel grote reiskoffers in passen

Aanschaf

Maar liefst negen zitplaatsen. Dat belooft Toyota de taxibranche met de nieuwe Proace Shuttle.

Toyota komt met taxi waar veel grote reiskoffers in passen

Airconditioning, cruise control en audio zijn standaard aanwezig. Bijzonder zijn volgens Toyota ook de ‘slijtvaste’ uitneembare banken én het glazen panoramadak. De aanbieder heeft ook een extra lange variant van de Proace. “Daarin passen veel grote reiskoffers passen. Handig voor onder andere vervoer naar de luchthaven.” Met een hoogte van 190 cm past de Proace in parkeergarages.

Zeer zuinig omgaan met brandstof

Toyota levert de personenbussen met D-4D-dieselmotoren. Deze gaan volgens het bedrijf zeer zuinig omgaan met brandstof. “Voor taxiondernemers en contractvervoerders levert de Shuttle met een brandstofverbruik van 5,2 liter op 100km al snel vele euro’s aan kostenbesparing op.” De taxi-ondernemer krijgt bij de Proace krijgt minimaal drie jaar/100.000 km garantie.

Lees ook
Ford Transit: van handkar tot fancy bouwbus
Opmerkelijk: de elektrische bestelwagen als powerunit

Reageer op dit artikel