artikel

MAN TGE op Transport Compleet

Aanschaf

Op de vakbeurs Transport Compleet was er, naast trucks, trailers en andere transport-gerelateerde producten en diensten, ook aandacht voor de lichte bedrijfswagens! Zo liet MAN Truck & Bus hun lichte bedrijfswagen zien, de TGE. Met in het bijzonder de speciale 3.180 Lion180Edition.

MAN TGE op Transport Compleet

MAN liet zich in Hardenberg zien met zijn nieuwste trucks en TGE-bestelauto. De TGE is volgens MAN ontworpen voor en door ondernemers. Deze bedrijfswagen is ontwikkeld met extreem hoge kwaliteitseisen, is efficiënt te gebruiken en heeft een grote laadruimte. MAN biedt keuze uit maar liefst 69 carrosserieversies. Standaard is de TGE uitgerust met airco, cruisecontrol, een luchtgeveerde bestuurdersstoel en LED-laadruimteverlichting.

Een speciale leeuw

Op de beursvloer was ook de MAN TGE 3.180 Lion180Edition te bewonderen: een nog luxer en compleet uitgevoerde TGE. Zo heeft deze variant onder andere een verhoogd dak, sidebars, een bullbar, zonneklep en leren bekleding. De Lion180Edition, met een 2.0 liter motor met 177 pk, heeft een GVW van 3.500 kilo en is uitgerust met een achttraps automaat.

Slimme assistentiesystemen

Optioneel op de TGE zijn diverse slimme assistentiesystemen, zoals de zijwindassistent en Front Assist. Die laatste houdt het verkeer vóór de TGE in de gaten en waarschuwt je als er onvoldoende ruimte is tot de voorligger. In het uiterste geval kan het systeem een semi-autonome remactie uitvoeren om een ongeval te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken.

Foto's

Reageer op dit artikel